werwerwerwerewr

Po spektaklio žiūrovai kalbėjo: „Anykščiai to dar nematė“

Gegužės 17 dieną Anykščių kultūros centre griausmingais aplodismentais buvo palydėtas trečiasis tarptautinio šiuolaikinio šokio festivalio „Pėdos“ spektaklis. Scenoje pasirodė Kauno šokio teatras „Aura“ ir tarptautinė šokėjų grupė, parodžiusi spektaklį „Sprendimas“.

Spektaklio pradžioje pasirodė įspūdingais kostiumais vilkintys šokėjai, skambėjo gyvai atliekamos dainos. Vėliau iš judesius varžančių kostiumų šokėjai „išsilukšteno“ ir vėliau jau scenoje šėlo laisvė. Po spektaklio į sceną užlipo ir teatro choreografė Birutė Letukaitė.

Ji šiek tiek papasakojo apie spektaklio idėją – judesius varžantys kostiumai, tai „mūsų visų susikaustymas, laikymasis taisyklių – savo susikurtų ir visuomenės primestų, taisyklių, kurios per gyvenimą žmogui leidžia judėti mažais mažais žingsneliais“. Tačiau, pasak B. Letukaitės, ateina laikas išsivaduoti iš varžančių dogmų ir gyventi laisvai. Kaip galima gyventi laisvai, ir parodė „Auros“ šokėjai.

Dar kartą šį šokių kolektyvą bus galima pamatyti sekmadienį – festivalio uždarymo spektaklyje „Godos“.

 

Daugiau informacijos: http://www.anyksta.lt/naujienos/naujienos/58621-po-spektaklio-ziurovai-kalbejo-anyksciai-to-dar-nemate

Straipsnis – Daiva Goštautaitė

Nuotraukos –  Jono Junevičiaus

Did you like this? Share it!