werwerwerwerewr

Praėjo balta debesų pasaka mažyliams…

Lyg balta debesų pasaka Gegužės 18 dieną praėjo ketvirtasis „Pėdų“ festivalio spektaklis, kuris buvo skirtas mūsų mažiausiems žiūrovams. Mažyliai ir jų tėveliai buvo neatsiejama „Debesų gaudyklės“ spektaklio dalis.

Interaktyvus šokio ir judesio spektaklis vyko 40 minučių.

„Debesų gaudyklė“ – tai ne tik šokio ir judesio spektaklis patiems mažiausiems. Tai būvimas erdvėje, kurioje galima būti taip, kaip norisi, kur stimuliuojama klausa, rega, lytėjimas, kur kuriamas saugumo ir švelnumo jausmas. Tai kredo, kuriuo vadovaujasi visa kūdikių spektaklio komanda.

Mintis apie šokio ir judesio spektaklį kūdikiams choreografei-režisierei Laurai Geraščenko užsimezgė prieš porą metų. „Pačiai auginant tris vaikus ir kartu perėjus kūdikystės etapą ne kartą, rutuliojosi mintis pasiekti ir pačią jauniausią auditoriją. O ši idėja tapo ,,kūnu“, studijuojant šokio magistrą“.

„Debesų gaudyklės“ komandos nariai ir dalyvavę tėveliai apie spektaklį išsakė šias mintis:

,, Kaskart atsiduriu šviesiame sapne. Atrodo grįžtu į pirmas savo gyvenimo dienas, kai mama ir tėtis lopšinėmis ir pasakomis statė karalystes. Čia sustoja laiko tėkmė, čia grįžtu į namus, į tą saugų kamputį, kur viskas sava, viskas paprasta, kur ramu.” (Elinga Serapinaitė)

,, Ramios vilnys jaukumo debesy – kviečiu leistis į lengvus, žaismingus ieškojimus ir atradimus!” (Kristijonas Lučinskas)

„Tai lyg maža, balta debesų pasaka… gera..ramu…“  (Eglė)

„Su mažyliu buvau lyg kosmose, nuostabu…“ (Gintarė)

Ir tikrai – tai buvo lyg nepakartojama maža, balta pasaka apsupta begalinio dėmesio, jaukumo, tėvelių šypsenų, ašarų akyse ir nuoširdaus vaikų krykštavimo…

 

Straipsnis – Viktorija Kavaliauskienė

Nuotraukos  – Andrius Falkauskas, Julius Jakubėnas

 

Did you like this? Share it!